Održana međunarodna znanstvena konferencija

U organizaciji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog udruženja za obrazovna istraživanja i Učiteljskog fakulteta na Malti (University of Malta, Faculty of Education) 6. i 7. lipnja 2019. održana je međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom Educational Systems and Societal Changes: Challenges and Opportunities / ESSCCO, (Obrazovni sustavi i društvene promjene: izazovi i mogućnosti).

Međunarodna znanstvena i umjetnička konferencija Suvremene teme u odgoju i obrazovanju

Povodom obilježavanja stote obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se Međunarodna znanstvena i umjetnička konferencija Suvremene teme u odgoju i obrazovanju (STOO). STOO će se održati na četiri lokacije u Zagrebu, u vremenu od 15. do 17. studenoga 2019., a obuhvatit će tri plenarna predavanja, deset simpozija te sedam pozvanih predavanja u okviru pojedinih simpozija, okrugli stol, izložbu, koncert i društveni sadržaj. Rok za prijavu sažetaka je 1. lipnja 2019. Sažeci se prijavljuju putem sustava na poveznici http://conferences.ufzg.hr/ojs/index.php/STOO. Kontakt e-mail Konferencije je STOO@ufzg.hr.

Mediteranska konferencija “Educational Systems and Societal Changes: Challenges and Opportunities”

U Rijeci će se 6. i 7. lipnja 2019. godine održati Mediteranska konferencija “Educational Systems and Societal Changes: Challenges and Opportunities”. Organizatori konferencije su Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Hrvatsko udruženje za obrazovna istraživanja (HUOI). Na web stranici konferencije https://esscco.uniri.hr/ možete saznati više informacija o plaćanju kotizacije, rokovima za predaju radova, programu konferencije i sl.

Znanstvena konferencija 4. Dani obrazovnih znanosti

Znanstvena konferencija 4. Dani obrazovnih znanosti održat će se 25. i 26. listopada 2018. godine u Zagrebu u organizaciji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu – Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja.

Dani obrazovnih znanosti su bijenalni znanstveni skup kojim se otvara prostor za suradnju i umrežavanje istraživača koji obrazovne fenomene istražuju u okviru različitih znanstvenih disciplina. Ovaj skup omogućuje razmjenu spoznaja i rezultata istraživanja o različitim obrazovnim temama te afirmaciju obrazovnih znanosti u široj akademskoj i stručnoj javnosti.

Tema ovogodišnje konferencije je Odgojno-obrazovni sustav: ograničavajuće i/ili poticajno okruženje, a detaljnije obavijesti o konferenciji, načinima sudjelovanja te prijavi radova možete potražiti na web stranici http://www.idi.hr/doz2018.

Natječaj za prijave za organiziranje ljetnih škola za mlade istraživače (doktorande) u 2020. i 2021. godini

EERA council otvara natječaj za prijave za organiziranje ljetnih škola za mlade istraživače (doktorande) u 2020. i 2021. godini. Na natječaj za održavanje ljetnih škola mogu se prijaviti nacionalne EERA asocijacije (npr. HUOI), a EERA administrativno i financijski potpomaže organiziranje ljetnih škola. Ovdje su detaljno prikazani uvjeti za prijavu na natječaj i teme ljetnih škola. To je prilika da se i naši fakulteti i sveučilišta (članice HUOI-a) prijave na natječaj koji je otvoren do 30. svibnja 2018. Molimo zainteresirane da se za sva pitanja vezana za prijave obrate prof. dr. sc. Branislavi Baranović, predsjednici HUOI-a, na e-adresu baranov@idi.hr.