Održana 9. sjednica Skupštine Hrvatskog udruženja za obrazovna istraživanja

Dana 16. listopada 2023. u Društvu Sveučilišnih nastavnika i znanstvenika u Zagrebu održana je 9. sjednica Skupštine Hrvatskog udruženja za obrazovna istraživanja i rasprava “Praktične kompetencije za budućnost u inicijalnom obrazovanju odgajatelja: inovacijski iskoraci”. Uvodno predavanje o navedenoj temi (uključujući i prezentaciju nalaza znanstvenog istraživanja) održala je prof. dr. sc. Lidija Vujičić, Centar za istraživanje djetinjstva, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci.
Hrvatsko udruženje za obrazovna istraživanja organiziralo je raspravu u suradnji sa Sekcijom za sociologiju obrazovanja Hrvatskog sociološkog društva.

Druga međunarodna znanstvena i umjetnička konferencija Suvremene teme u odgoju i obrazovanju

Druga međunarodna znanstvena i umjetnička konferencija Suvremene teme u odgoju i obrazovanju (STOO 2) – in memoriam prof. emer. dr. sc. Milanu Matijeviću održat će se 20. i 21. svibnja 2022. godine u Zagrebu.

Organizatori konferecije su Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Više informacija o konferenciji i slanju radova dostupno je na web stranici https://www.ufzg-stoo2.com/.

Poziv za dostavu radova za časopis CEPSJ

Poziv na dostavu radova za Center for Educational Policy Studies Journal Focus Issue – Vol. 14, Issue 2 (Year 2024): Gender Equality in Education during the COVID-19 Pandemic: Experiences and Lessons to Learn.

ARTICLE SUBMISSION TIMELINE:

30 DECEMBER 2022: submission of paper title and abstract with up to five keywords [250 words max.]

30 SEPTEMBER 2023: paper submission [between 5,000 and 7,000 words] JUNE 2024: publication of the focus issue of the CEPS journal

Poziv

Rasprava na temu „Iskustvo studiranja LGBTQ+ studenata i studenata sa statusom azilanta/izbjeglice u Hrvatskoj“

U organizacije Sekcije za sociologiju obrazovanja HSD-a i Hrvatskog udruženje za obrazovna istraživanja 11. veljače 2022. održana je zoom rasprava na temu „ISKUSTVO STUDIRANJA LGBTQ+ STUDENATA I STUDENATA SA STATUSOM AZILANTA/IZBJEGLICE U HRVATSKOJ“. Rasprava se održala na osnovu rezultata empirijskog istraživanja koje je proveo Institut za društvena istraživanja u Zagrebu u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. O rezultatima istraživanja govorile su dr. sc. Branislava Baranović i dr. sc. Margareta Gregurović.